Kom och var med

Föreningsverksamhet

Odla dina intressen och väx med oss!

Vintervikens Trädgård är en ekologisk, pedagogisk visningsträdgård som sköts om av föreningens medlemmar. Inom ramen för detta gör vi många olika saker tillsammans. Förutom våra arbetsgrupper arrangerar vi föreläsningar och studiecirklar i ämnen som medlemmarna efterfrågar. Vi arrangerar evenemang och marknader och tillsammans skapar vi en grön oas i staden!

Arbetsgrupperna

Trädgårdsgruppen ansvarar för odlingarna i trädgården och är kärnan i föreningens verksamhet. Man behöver inte ha några förkunskaper för att kunna delta i arbetet. Både nybörjare och erfarna odlare är varmt välkomna. Vi hjälps åt och delar med oss av våra kunskaper.

Arbetet följer säsongen och innefattar allt som hör en trädgård till såsom jordförberedelser, förkultivering, sådd, plantering samt ogräsrensning, krattning, vattning, beskärning osv. Ibland gör vi även andra saker som att bygga växtstöd eller måla. Varje arbetsdag bjuder kaféet på lunch.

Arbetsdagarna pågår nästan hela året med ett kort uppehåll över jul och mitt i sommaren. Det finns ingen arbetsplikt, utan alla deltar utifrån sina förutsättningar.

Vill du komma med i vår arbetsgemenskap, få jordiga händer, omslutas av klorofyll och lära dig om odling? Bli medlem och gå med i trädgårdsgruppen! Information om arbetet på arbetsdagarna skickas ut via e-post till gruppens medlemmar.

En trädgård består inte bara av växter utan behöver också struktur, stöd och inredning. Det kan handla om att bygga växtstöd eller spaljéer, bygga odlingslådor, renovera arbetsbodar eller trädgårdsmöbler, måla eller anlägga en gång.

Som ett komplement till trädgårdsgruppens arbete finns Bygg- och snickeriverksamhet för dig som är mer intresserad av trädgårdens byggnader och arkitektur. Gruppens arbete sammanfaller oftast med trädgårdsgruppens, ibland jobbar vi tillsammans och ibland driver Bygg- och snickerigruppen egna projekt. Många medlemmar tillhör båda grupperna och utför bygg- eller trädgårdsarbete utifrån vad som är mest angeläget.

I skogsbrynet intill trädgården finns en Bi-gård med flera kupor och samhällen. Biodlargruppen träffas för att pyssla om dess invånare under ledning av Johan Jarbrant som är ordförande för Stockholms biodlarförening. Gruppen träffas en gång i veckan under säsongen då bina är vakna och slungar även honungen tillsammans. Läs mer om Stockholms biodlarförening här.

Vill du vara med? Välkommen att kontakta johan.jarbrand@gmail.com om du har frågor eller vill få mer information!

Kultur & evenemangsverksamhet

Föreningen står varje år som arrangör för ett antal evenemang i Trädgården men kan även stötta projekt eller förslag från medlemmar eller organisationer, som vill arrangera musik, dans, konst eller andra aktiviteter. Hör av dig med din idé!

Bli medlem

Om du vill stötta föreningens verksamhet eller vara med i vårt gemensamma skapande i Vintervikens Trädgård så gör du det bäst genom att bli medlem. Medlemskapet är en av föreningens viktigaste inkomstkällor.

Som medlem får tillgång till våra medlemsaktiviteter i form av gemensamma arbetsdagar, föreläsningar m.m samt 10% rabatt i Trädgårdskaféet och fri entré till vissa evenemang ex. Midsommarfirandet.

Medlemskapet är giltigt en säsong och förnyas varje år i samband med föreningens årsmöte i mars.

Medlemsavgift

Ordinare:
Enskild 300 kr / Familj 400 kr

Reducerat pris (sjuk-/pensionär/student/arbetslös):
Enskild 200 kr / Familj 300 kr

Medlemsavgift företag

2500 kr

Registrera ditt medlemskap direkt här på hemsidan och betala via Swish eller Plusgiro.