Kafé

Vintervikens Trädgårdskafé håller öppet  året om!

I Trädgårdskaféet lagar vi modern, hållbar mat med grönsakerna i fokus. Vi inspireras av årstiderna i trädgården och serverar mat efter säsong. Bröd, kakor och bakverk produceras i vårt eget lilla bageri där bär och frukt från trädgården får åka ner i smeten.

I den bortre änden av trädgården ligger vår lilla men prunkande köksträdgård där vi odlar sallat, mangold, kål, zucchini och annat till köket. Vi har även växthus och bärodling och allt vi producerar hamnar på gästernas tallrikar. Vi picklar och syrar för att kunna plocka fram lite sommar även mitt i vintern.  

I kaféet arbetar vi för att svinnet ska minimeras och vi utvecklar och förfinar ständigt våra tillagningsmetoder för att kunna leva upp till våra högt ställda krav på smak och hållbarhet. Tillsammans med trädgården skapar vi ett kretslopp där så mycket som möjligt kan ingå.

Kaféet drivs i föreningens regi med anställd personal och allt överskott går till underhåll och utveckling av trädgården och föreningens övriga verksamhet.

I trädgården firar vi många högtider såsom Jul, Valborg och Midsommar. Under sommarsäsongen erbjuder vi en mångfald av evenemang där Trädgårdskaféet alltid serverar mat och dryck. I anslutning till vår stora scen finns Mojjen – bar&grill som håller öppet hela sommaren och har blivit ett populärt inslag i Vinterviken!

Varmt välkommen till oss!

Bokningsförfrågan

Kära gäst!

I lågsäsong hyr vi ut vårt vackra orangeri kvällstid. Perfekt för festen med runt trettio gäster eller släktmiddagen du inte har plats för hemma. Det går även att göra dagsbokningar måndagar och tisdagar. Varmt välkommen att göra en förfrågan nedan eller mejla oss på bokning@vinterviken.com för priser och mer info!

Under högsäsong maj-sept satsar vi på kulturevenemang och tar därför endast emot ett begränsat antal privata bokningar. Däremot kan ni alltid boka ett bord om ni är över tio personer och beställa det ni önskar i kassan! Välkommen med din förfrågan, vi svarar så fort vi kan, men ibland tar det lite tid…

Meny

Vi lagar mat på ekologiska råvaror odlade i Europa, helst Sverige, helst våra egna från odlingarna i Nya Landet och i Köksträdgården. Vi presenterar en växtbaserad grund som vi ibland smakar upp med smör, ost och ägg. Vi har stor kunskap om allergener och specialkost.

Vi har alltid följande på menyn: 

En gryta, en varmrätt och en sallad eller soppa. Priser 145-165kr

Mellanrätter&snacks

Hummus, bröd, pickles,  Pannkakor, sylt, grädde, rostad potatis, smörgåsar, oliver och nötter

Priser 49-95kr

Kakor och bakverk från eget bageri och glass finns för alla smaker, samt snax och smörgåsar hela dagen. 

Frukost serverar vi varje dag 09-11 med gröt, äggröra, pannkakor och smörgåsar.

Kom och jobba med oss!

Vill du bli en del av vårt fina gäng i Trädgårdskaféet? Inför sommarsäsongen söker vi alltid efter kassapersonal, diskare och kockar som vill ha en rolig säsongsanställning i fantastisk miljö.