Kafé

Vintervikens Trädgårdskafé håller öppet  året om!

I Trädgårdskaféet lagar vi modern, hållbar mat med grönsakerna i fokus. Vi inspireras av årstiderna i trädgården och serverar mat efter säsong. Bröd, kakor och bakverk produceras i vårt eget lilla bageri där bär och frukt från trädgården får åka ner i smeten.

I den bortre änden av trädgården ligger vår lilla men prunkande köksträdgård där vi odlar sallat, mangold, kål, och zucchini till köket. Vi har även växthus och bärodling och allt vi producerar hamnar på gästernas tallrikar. Vi picklar och syrar för att kunna plocka fram lite sommar även mitt i vintern.  

I kaféet arbetar vi för att svinnet ska minimeras och vi utvecklar och förfinar ständigt våra tillagningsmetoder för att kunna leva upp till våra högt ställda krav på smak och hållbarhet. Tillsammans med trädgården skapar vi ett kretslopp där så mycket som möjligt kan ingå.

Kaféet drivs i föreningens regi med anställd personal och allt överskott går till underhåll och utveckling av trädgården och föreningens övriga verksamhet.

I trädgården firar vi många högtider såsom Jul, Valborg och Midsommar. Under sommarsäsongen erbjuder vi en mångfald av evenemang där Trädgårdskaféet alltid serverar mat och dryck. I anslutning till vår stora scen finns Mojjen – bar&grill som håller öppet hela sommaren och har blivit ett populärt inslag i Vinterviken!

Varmt välkommen till oss!

Aktuellt i trädgårdskaféet

Bokningen stängd!

P.g.a. ett mycket högt bokningstryck och allmän brist på personal i restaurangbranchen som drabbat även oss i år,  har vi beslutat att stänga bokningen fram till 15/8. Vi har inte möjlighet att svara på mail. För förfrågningar gällande lågsäsongen från september och framåt ber vi dig återkomma efter 15/8 med din förfrågan i formuläret nedan. Tack!

Läs mer »

Bokningsförfrågan

Kära gäst!

P.g.a. ett mycket högt bokningstryck och allmän brist på personal i restaurangbranchen som drabbat även oss i år,  har vi beslutat att stänga bokningen fram till 15/8. Du kommer därför inte att få svar om du fyller i formuläret nedan. 

För förfrågningar gällande lågsäsongen från september och framåt ber vi dig återkomma efter den 15e augusti med din förfrågan. 

Välkommen ner till Trädgården i sommar! Det finns alltid plats hos oss! 

Meny

Vi lagar mat på ekologiska råvaror odlade i Europa, helst Sverige, helst våra egna från odlingarna i Nya Landet och i Köksträdgården. Vi presenterar en växtbaserad grund som vi ibland smakar upp med smör, ost och ägg. Vi har stor kunskap om allergener och specialkost.

Vi har alltid följande på menyn: 

En gryta, en gräddig soppa el. gazpacho, en varmrätt och en sallad. Priser 125-160kr

Mellanrätter:

Hummus, bröd, pickles, Rostad potatis med tillbehör, Pannkakor, sylt, grädde, Plockbricka, ost, växtchark, oliver, kronärtskocksröra. Priser 79-145kr

Kakor och bakverk från eget bageri och glass finns för alla smaker, samt snax och smörgåsar hela dagen. 

Frukost serverar vi varje dag 09-11

 

Kom och jobba med oss!

Vill du bli en del av vårt fina gäng i Trädgårdskaféet? Inför sommarsäsongen söker vi alltid efter kassapersonal, diskare och kockar som vill ha en rolig säsongsanställning i fantastisk miljö.