Kafé

Vintervikens Trädgårdskafé håller öppet  året om!

I Trädgårdskaféet lagar vi modern, hållbar mat med grönsakerna i fokus. Vi inspireras av årstiderna i trädgården och serverar mat efter säsong. Bröd, kakor och bakverk produceras i vårt eget lilla bageri där bär och frukt från trädgården får åka ner i smeten.

I den bortre änden av trädgården ligger vår lilla men prunkande köksträdgård där vi odlar sallat, mangold, kål, och zucchini till köket. Vi har även växthus och bärodling och allt vi producerar hamnar på gästernas tallrikar. Vi picklar och syrar för att kunna plocka fram lite sommar även mitt i vintern.  

I kaféet arbetar vi för att svinnet ska minimeras och vi utvecklar och förfinar ständigt våra tillagningsmetoder för att kunna leva upp till våra högt ställda krav på smak och hållbarhet. Tillsammans med trädgården skapar vi ett kretslopp där så mycket som möjligt kan ingå.

Kaféet drivs i föreningens regi med anställd personal och allt överskott går till underhåll och utveckling av trädgården och föreningens övriga verksamhet.

I trädgården firar vi många högtider såsom Jul, Valborg och Midsommar. Under sommarsäsongen erbjuder vi en mångfald av evenemang där Trädgårdskaféet alltid serverar mat och dryck. I anslutning till vår stora scen finns Mojjen – bar&grill som håller öppet hela sommaren och har blivit ett populärt inslag i Vinterviken!

Varmt välkommen till oss!

Aktuellt i trädgårdskaféet

Medlemserbjudande 3/2!

Kära medlem! Trädgårdskaféet puttrar vidare med fredagsöppet och nu på fredag 3/2 vill vi bjuda till medlemskväll! Det betyder att som medlem får du ta del av erbjudandet varmrätt+dessert för 150kr. Erbjudandet gäller endast den här fredagen och du bokar ditt bord på bokning@vinterviken.com, hoppas vi ses! Susanne med personal💛

Läs mer »

Jobba med oss!

Inför högsäsongen 2023 söker vi: KOCK/KALLSKÄNK april-september med chans till fortsättning. Du har gärna adekvat utbildning och/eller 2års erfarenhet av köksarbete. Du gillar högt tempo och växtbaserad mat. Har du erfarenheter av bakning är det ett plus! KASSA/SERVIS april-september med chans till fortsättning. Du är minst 20 år och har minst 1 års erfarnhet av

Läs mer »

Vinterns bästa Trädgårdshäng!

Kom och häng med oss och andra locals på fredagkvällar! Öppet till 21 med mat för en hundring, sällskapsspel och musik. Kom förbi på en AW med varmt vin framför brasan, ät middag med familjen eller spela schack med din hund. Alla fredagar hela vintern.

Läs mer »

Bokningsförfrågan

Kära gäst!

I lågsäsong hyr vi ut vårt vackra orangeri kvällstid. Perfekt för festen med runt trettio deltagare eller släktmiddagen du inte har plats för hemma. Det går även att göra dagsbokningar måndagar och tisdagar. Varmt välkommen att göra en förfrågan nedan eller mejla oss på bokning@vinterviken.com för priser och mer info!

OBS! Under högsäsong maj-sept satsar vi allt vi har på kulturevenemang och har inte möjlighet att ta emot bokningar av privata fester. Däremot kan ni alltid boka ett bord om ni är över tio personer och beställa i kassan!

Meny

Vi lagar mat på ekologiska råvaror odlade i Europa, helst Sverige, helst våra egna från odlingarna i Nya Landet och i Köksträdgården. Vi presenterar en växtbaserad grund som vi ibland smakar upp med smör, ost och ägg. Vi har stor kunskap om allergener och specialkost.

Vi har alltid följande på menyn: 

En gryta, en varmrätt och en sallad eller soppa. Priser 125-165kr

Mellanrätter:

Röror, bröd, pickles,  Pannkakor, sylt, grädde, Plockbricka, ost, växtchark, oliver, kronärtskocksröra. Priser 79-145kr

Kakor och bakverk från eget bageri och glass finns för alla smaker, samt snax och smörgåsar hela dagen. 

Frukost serverar vi varje dag 09-11 med gröt, äggröra, pannkakor och smörgåsar.

Kom och jobba med oss!

Vill du bli en del av vårt fina gäng i Trädgårdskaféet? Inför sommarsäsongen söker vi alltid efter kassapersonal, diskare och kockar som vill ha en rolig säsongsanställning i fantastisk miljö.