Kafé

Vintervikens Trädgårdskafé håller öppet  året om!

I Trädgårdskaféet lagar vi modern, hållbar mat med grönsakerna i fokus. Vi inspireras av årstiderna i trädgården och serverar mat efter säsong. Bröd, kakor och bakverk produceras i vårt eget lilla bageri där bär och frukt från trädgården får åka ner i smeten.

I den bortre änden av trädgården ligger vår lilla men prunkande köksträdgård där vi odlar sallat, mangold, kål, och zucchini till köket. Vi har även växthus och bärodling och allt vi producerar hamnar på gästernas tallrikar. Vi picklar och syrar för att kunna plocka fram lite sommar även mitt i vintern.  

I kaféet arbetar vi för att svinnet ska minimeras och vi utvecklar och förfinar ständigt våra tillagningsmetoder för att kunna leva upp till våra högt ställda krav på smak och hållbarhet. Tillsammans med trädgården skapar vi ett kretslopp där så mycket som möjligt kan ingå.

Kaféet drivs i föreningens regi med anställd personal och allt överskott går till underhåll och utveckling av trädgården och föreningens övriga verksamhet.

I trädgården firar vi många högtider såsom Jul, Valborg och Midsommar. Under sommarsäsongen erbjuder vi en mångfald av evenemang där Trädgårdskaféet alltid serverar mat och dryck. I anslutning till vår stora scen finns Mojjen – bar&grill som håller öppet hela sommaren och har blivit ett populärt inslag i Vinterviken!

Varmt välkommen till oss!

Aktuellt i trädgårdskaféet

Boka julmiddag!

Välkomna till Vintervikens Julmiddag 2022! Vi välkomnar er ner till viken för att avnjuta vår julmiddag fredagarna 25e nov, 2 dec, 9 dec och 16 dec I år sker middagen i fem serveringar istället för den klassiska buffén men kvar är alla godsaker från succén förra året! Kvällen börjar kl 18 med varmt vin och

Läs mer »

Bokningsförfrågan

Kära gäst!

Vill du fira en födelsedag eller ta en AW i Trädgården med kollegorna? Nu har vi öppnat bokningen för lågsäsongen som startar 15/9. Gör din förfrågan i formuläret nedan så svarar vi så fort vi kan. 

Vi tar inte emot bokning av privata fester under högsäsong 15/5 – 15/9.

Välkommen ner till Trädgården när du vill! Det finns alltid plats hos oss! 

Meny

Vi lagar mat på ekologiska råvaror odlade i Europa, helst Sverige, helst våra egna från odlingarna i Nya Landet och i Köksträdgården. Vi presenterar en växtbaserad grund som vi ibland smakar upp med smör, ost och ägg. Vi har stor kunskap om allergener och specialkost.

Vi har alltid följande på menyn: 

En gryta, en gräddig soppa el. gazpacho, en varmrätt och en sallad. Priser 125-165kr

Mellanrätter:

Hummus, bröd, pickles, Rostad potatis med tillbehör, Pannkakor, sylt, grädde, Plockbricka, ost, växtchark, oliver, kronärtskocksröra. Priser 79-145kr

Kakor och bakverk från eget bageri och glass finns för alla smaker, samt snax och smörgåsar hela dagen. 

Frukost serverar vi varje dag 09-11

Kom och jobba med oss!

Vill du bli en del av vårt fina gäng i Trädgårdskaféet? Inför sommarsäsongen söker vi alltid efter kassapersonal, diskare och kockar som vill ha en rolig säsongsanställning i fantastisk miljö.