Laddar Evenemang

Löv, fotoutställning i Glashuset 17juni till 18aug

löv

Fotoutställning av Ivar Sviestins

Vintervikens Trädgårdar, Glashuset

19 juni – 17 aug

Vernissage 19 juni kl 18.
Kl 19 framför maestro Mikael Marin från musikgruppen ”Väsen” specialskriven musik.

Torra, skrumpnade små löv. Det vi sopar undan och som hamnar i komposten när växtsäsongen är över.

När jag började arbeta med utställningen att visa i den här vackra trädgårdsmiljön föll det sig naturligt att studera och fotografera växtdelar. Men allt vackert i färg och form finns ju redan här så vad skulle jag kunna tillföra?

En dag sopade jag på min veranda och min blick föll på ett dött litet löv, inte större än 15 mm. Ett litet underverk precis framför fötterna!
Upplevelsen att få syn på något stort i det lilla, triviala, är fantastisk. Jag fortsatte samla döda små blad från växterna utanför dörren och den ena figuren efter den andra trädde fram till en hel rollista.
Vad ser du?

Jag har arbetat med fotografi sedan 80-talet. Återkommande teman har varit tid, förgänglighet och identitet. Jag har riktat kameran åt många olika håll; från urbana vardagsobservationer, ofta med en lätt surrealistisk eller absurd ton, till naturinspirerade bilder och studier av ansiktet och åldrande. Inte naturfotograf men ofta inspirerad av naturens färger och former och mötet mellan natur och kultur. Snarare ”actionfotograf”; studerar rörelse. Vinden i bladverk och över vattenytor, ljus-och skuggspel, någons oväntade gest. Alltings dans. Vardagsmagi.

Välkommen!

www.sviestins.com