Vårens sista arbetsdag!

Sedan starten den 23 mars har trädgårdsgruppen haft 14 arbetsdagar. Ca 900 timmar har vi arbetat tillsammans. Därutöver har enskilda medlemmar arbetat åtskilliga timmar vid andra tillfällen. Alltsammans ideellt arbete.

I dag sådde vi de sista grönsakerna  i de upphöjda odlingslådorna vid ”nya landet”, planterade ut förkultiverade plantor av ananasdoftande äppelsolbrud och purpurfärgad hedwigsnejlika, rensade upp i rabatterna i ”historiska trädgården” och planterade ut smultronmålla, en gammal kulturväxt, vattnade, tömde kaféets varmkompost m.m.

Perennrabatterna är ovanligt frodiga i år, nästan så de svämmar över. Nu har även de olika pionerna börjat blomma, vita, rosa  utslagna och mörkröda i knopp. Det är härligt att gå omkring i trädgården och uppleva allt det vackra, alla olika färger, former, dofter.  En upplevelse som vi delar med många av våra besökare. Vi får mycket uppskattning och uppmuntran från dem.

”Det känns som vår egen trädgård” säger många. Då har vi nått vårt mål. En plats som är allas, men där var och en känner sig hemma och där man kan hitta sina egna favoritplatser.

Nu kommer sommaren med rensning, luckring och vattning. Medlemmarna i trädgårdsgruppen ansvarar för vattning och tillsyn enligt schema. Vill du hjälpa till så maila rosemari@vinterviken.com

En skön sommar med varma, soliga dagar och milda, varsamma regn nattetid önskas odlare och andra!

 

 

Dela denna berättelse