Arbetsdagen började med grått och lite kallt väder, men lagom till vår fikarast kom solen och värmen. Härligt!

Under veckan har några medlemmar arbetat med att köra ut jord till ”nya landet”. I dag jobbade vi med att rensa jorden från rötter och stenar.  Om några dagar får vi hem ett lass med ny fin matjord, som vi ska sprida ut i landet nästa arbetsdag. Därefter formar vi odlingsbäddar och gödslar och i slutet av maj sår vi grönsaker och sommarblommor. Vi hoppas det ska växa bra, så vi får många sorters  fina grönsaker att sälja på höstens skördemarknader!

En mindre del av landet avsätter vi till en ”fjärilsrestaurang”. D.v.s. en yta med växter som särskilt uppskattas av fjärilar, bin och andra pollinerande insekter.

Vår gräsmatta framför stora scenen ser ut som ett slagfält f.n. Även den har fått ett lager med ny jord för att den ska få en jämnare yta. Fast just idag är den full med flera stora nygrävda gropar -förberedelser för byggandet av dansbanan som ska komplettera den nya scenen.

Vi planterade också jordärtskockor, klippte ner perenner, vände komposter, spred ut gödsel i odlingsbäddar, rensade kirskål och målade anslagstavlor.

De perenna växterna börjar skjuta nya skott och kaprifolen är översållad med blad. Ormöga och primula lyser intensivt blått och den gula flockblomman börjar sträcka upp sina blomstänglar mot solen.

Nästa arbetsdag lördag 25 april.Vi ses då!

Dela denna berättelse