23 deltagare mellan 21 och 81 år  på årets sista arbetsdag!

Under fredagen var en av medlemmarna i trädgården och avlägsnade kvarvarande tomatplantor från kolonistugans växthus. Nu ställde vi in kaféets bord och stolar för vinterförvaring i den tomma kolonistugan.  Senare i veckan kommer en medlem att klä stugans glaspartier  med ”träskivor” som skydd över vintern.

Vi bar fram en del marknadsstånd inför julmarknaden. Lättare att bära dem nu än i december när snön kommit(?). Vi minns hur det var förra året när vi skottade snö hela fredagen före marknaden.

Jordärtskockorna klipptes ner, ettåriga växter togs bort från de upphöjda odlingsbäddarna i doftträdgården och kronärtskockorna täcktes med säckväv. De ska också få ett lager med löv på sig och sedan hoppas vi att de ska klara vinterkylan.

Vi skördade den spetskål som fanns kvar och fascinerades av dess fantastiska violetta färg………….. och  se de blänkande bladen på avenboken!

Gemensam sopplunch – tack  till Anna, vår kaféchef som kokat god soppa till oss! Samtal om synpunkter på verksamheten och förslag till nästa år. Då ska vi bl.a. prova att odla och bereda lin.

Under fikarasten beundrade vi också de första fem äggen, som våra höns värpt och som vi fått per bud från deras ”fosterföräldrar”! Under vintern bor hönsen i ett varmare och mer skyddat hönshus än vi kan erbjuda.

Efter fikat kom regnet  och skymningen och trädgårdsgruppens medlemmar började dra sig hemåt.  Nu får trädgården vila i lugn och ro åtminstone fram till julmarknaden den 7-8 december. Vi ses  då!

Dela denna berättelse