Värmen höll i sig även denna vecka så det blev fortsatt hög arbetsinsats för vattningsansvariga. Även andra medlemmar från trädgårdsgruppen jobbade i trädgården. Detta hände under veckan:

Måndag
Vi gallrade bland äpplena för att frukten som mognar fram ska få högre kvalitet och träden må bättre. Det skulle vi egentligen gjort tidigare, men bättre sent än aldrig. Vi klippte bort överblommande rosor och andra överblommande perenner, rensade ogräs och målade bord och stolar.

Tisdag
Fortsatte vi måla bord och bänkar.

Onsdag
Ännu mer målning. Vi band upp växter, ansade, rensade, fyllde på jord i en odlingslåda och sådde Pak Choi. Förhoppningsvis hinner den bli klar till försäljning på någon av de senare skördemarknaderna. Nästa vecka sår vi i ytterligare en låda.

Torsdag
Målning. Vi ägnade nästan 8 timmar åt att röja och organisera om i våra bodar. Kanske inte så välbetänkt att ägna en av sommarens varmaste dagar till detta, men vi blev mer än nöjda med resultatet! Nu kommer det att gå lätt att hitta redskap och annat man kan behöva när trädgårdsgruppens arbetsdagar startar i augusti.

Fredag
Målning

Lördag
Målning, rensning, luckring , ansning i olika odlingsbäddar.

Sammanlagt har tio olika medlemmar i trädgårdsgruppen gjort ett eller flera ”arbetspass” under veckan. Vi har också njutit av allt som växer, både grönsaker och blommor.  Tack vare vattningsansvarigas slit så växer det frodigt trots värmen. Bönor, mangold och rödbetor har återhämtat sig och fått ny fart efter det att rådjuren betade av dem för några veckor sedan.

Snart är det dags för skördemarknader.  Fem söndagar från den 10/8 – 7/9 Kl  11.00 – 16.00
Vi ses då!

 

 

 

 

Dela denna berättelse