Åter en varm och solig arbetsdag för trädgårdsgruppen.

På gräsmattan i ”doftträdgården” lyste även maskrosorna som solar. Vi kan uppskatta dem när de blommar, men vi vill inte att deras frö ska gro i våra rabatter! Därför ägnade vi oss åt maskrosbekämpning i full skala.Till slut kom gräsklipparen fram!

Annat som hände under dagen:

Lars rengjorde fontänen och tog bort allt grus som samlats.  Ett tråkigt jobb som vi får göra många gånger under sommaren.  Alla barn älskar att slänga stenar i vatten och vår fontän är i perfekt barnhöjd!

Karolina bytte torvblock – tungt och jobbigt- med utmärkt resultat.

Flera medlemmar hjälptes åt att så sommarblommor i ”nya landet”. Solrosor, ringblommor, rosenskära och blåklint. Violkungsljus planterades i en odlingsbädd i trädgården, ogräs rensades och kaféets kompost tömdes.

Kaféets stora kompost omvandlar matrester, papper och annat komposterbart till fin, smulig kompostjord på 6-8 veckor. En bra miljöinvestering. Stort tack till våra gäster som hjälper till att sopsortera vid diskstationen.

Under veckan har vi också monterat upp en soldriven varmvattenberedare som ska ge varmt vatten under större delen av tiden från vår till höst. Ytterligare en likadan ska sättas upp. Vi hoppas att det ska fungera bra. Vi återkommer med rapport i slutet av säsongen.

Nu på försommaren kommer flera av trädgårdsgruppens medlemmar till trädgården och jobbar på ledig tid även under veckorna.  Trädgårdsarbetet lockar. Att gräva eller  rensa ogräs en stund gör att ev. stress försvinner. Kontakten med jorden, trädgårdens dofter och färger och fåglarnas sång skänker ro och välbefinnande. Fysisk träning får man på köpet.

All uppskattning vi får från våra besökare bidrar till arbetsglädjen!

Nästa vecka: Arbetsdag lördag 24 maj och Försommarmarknad söndag 25 maj.

 

Dela denna berättelse