KULTURVERKSAMHET

JUNI 2020. PGA COVID19 ÄR ALLA EVENEMANG TILLSVIDARE INSTÄLLDA!

Vintervikens trädgård rymmer många olika evenemang och kulturformer varje säsong. Hit kan du komma för att gå på konsert eller teater, titta på konst, fira midsommar, handla på marknader m.m.

Kulturverksamheten bygger till stor del på ideella arbetsinsatser från föreningens medlemmar. En del evenemang arrangeras av externa arrangörer som då hyr plats i trädgården. Syftet med den öppna kulturverksamheten i Vintervikens Trädgård är att kunna erbjuda både kulturutövare och publik, kultur med låga trösklar. Det ska vara lika tillgängligt för de som vill utöva kulturen som för de som vill uppleva den. Alla kulturyttringar som ryms inom föreningens stadgar är välkomna.

Är du nyfiken på föreningens kultur- coh evenemangsverksamhet?
Maila till info@vinterviken.com

Våra scener

Föreningen har två sommarscener. Lilla scenen framför kaféet används för mindre, gratis evenemang som oftast arrangeras av föreningens medlemmar. Exempelvis grillkvällar med musik, körsång på Valborgsmässoafton eller spontana spelningar. Det kostar ingenting att boka scenen men man får inte heller ta betalt för sitt uppträdande.

Stora scenen och dansbanan byggdes färdigt 2015 med medel från Forsgrénska stiftelsen. Stora scenen används för teater, festivaler, danskvällar och andra evenemang. Vid större, entrébelagda evenemang avgränsas området runt scenen och kan då hysa ca 1500 personer. Trädgårdskaféet brukar har försäljning av mat och dryck inne på området. Stora scenen är försedd med ett segeldukstak över dansbanan med plats för ca 100 personer.

EVENEMANG

Grillkvällar med musik och skördemarknader är numer givna inslag i trädgården för många av våra besökare.

Sedan föreningen startade sin verksamhet har marknader och musik varit ett sätt att locka nya medlemmar och skapa intäkter åt verksamheten.

Föreningens ambition att vara gemenskapande har resulterat i att flera av årets högtider firas med olika typer av evenemang i trädgården.

På Valborgsmässoafton och Midsommar fylls trädgården av människor från närområdet och föreningens årliga Ljusfest lockar besökare från hela staden.

Föreningens evenemang annonseras i KALENDARIET, på anslagstavlorna i trädgården samt ibland i lokal press. De flesta evenemang som föreningen arrangerar är gratis. Vissa evenemang kan vara mycket välbesökta och det kan bli lång kö till kaféet. Undvik att ta BILEN hit.

MARKNADER

Föreningen arrangerar årligen tre olika marknader. Försommarmarknad, Skördemarknad och Julmarknad. 

Föreningen hyr ut marknadsplats med bord till försäljare och har även ett eget stånd för försäljning av bröd från vårt bageri, säsongsprodukter och medlemskap.

För marknadsdatum och marknadsplatspriser 2019 kontakta oss på info@vinterviken.com eller se KALENDARIET.

Försommarmarknad

På försommarmarknaden i slutet av maj/början av juni fokuserar vi på plantor, sådd och hantverk. Här kan du handla fröer, plantor, trädgårdsböcker, mat- och konsthantverk och bröd. Från och med 2018 kommer föreningen att kunna erbjuda egna förkultiverade plantor från de nya växthusen! Vi kommer eventuellt också att ordna sticklingsbyte. Håll utkik i kalendariet.

Skördemarknad

Årlig skördemarknad hålls på söndagar från slutet av augusti till slutet av september. Här kan du handla säsongens ekologiska, närproducerade skörd från ett tiotal producenter och föreningen säljer trädgårdens grönsaker och honung samt bröd. Förutom grönsaker säljs ost, ägg, inläggningar, bär, svamp, honung m.m.

Julmarknad

I luciatider arrangerar föreningen julmarknad under en helg med luciatåg, julsång på lilla scenen och öppet kafé med julbak och hemkokt glögg. Här kan du handla mat- och konsthantverk, inläggningar, hemslöjd, kryddor m.m.

Är du intresserad av att sälja dina produkter på föreningens marknader eller har andra frågor? Maila till info@vinterviken.com