ETT HÅLLBART TRÄDGÅRDSKAFÉ

Vintervikens Trädgårdskafé håller öppet nästan hela året.

Vi lagar ekologisk mat från grunden med det vegetariska som utgångspunkt. Vi jobbar efter en nollsvinnsprincip i köket och utvecklar och förfinar ständigt våra tillagningsmetoder för att kunna leva upp till våra högt ställda krav. Bröd, kakor och bakverk produceras i vårt bageri och förhoppningen 2020 är att även kunna erbjuda bröd till försäljning!

I anslutning till kafébyggnaden ligger vår lilla men prunkande köksträdgård med bärbuskar, örter, kryddor, ätliga blommor, mangold och rabarber. Odlingarna varierar år för år men ger som oftast riklig skörd på liten yta. Bakom kaféet finns en stor kompostering som gör matjord av organiskt avfall från kaféverksamheten. Vi har sittplatser både inomhus och utomhus och i lågsäsong eldar vi i kaminen och tänder i eldfaten utomhus. Det finns skinnfällar och filtar att låna.

Kaféet drivs i föreningens regi med anställd personal och allt överskott går

till underhåll och utveckling av trädgården och dess byggnader samt till föreningens övriga verksamhet.

Som ett led i föreningens miljöarbete arbetar vi ständigt med att förbättra hållbarheten både miljömässigt och socialt. Vi arbetar med att öka vårt utbud av ekologisk mat och dryck och har stor medvetenhet kring resurshållning och kretslopp. Under 2018 började vi servera öl på fat för att komma tillrätta med en del av vår tomglashantering. Självfallet är det eko-lager i kranarna. 2020 fortsätter ett omfattande arbete för att minska ner på engågnsartiklar samt ersätta plastartiklar med mer hållbara material.

I trädgården firar vi många högtider såsom Påsk, Valborg och Midsommar. Vår ekologiska midsommarbuffé har blivit ett mycket populärt inslag i Vinterviken. På tisdag under perioden juni till augusti bjuder vi in till grillkväll. Du grillar själv och njuter av vår grillbuffé och levande musik!

Varmt välkommen till oss!

ÖPPETTIDER 

Öppettiderna 2021 kan påverkas av gällande Coronarestiktioner.

Juni – augusti alla dagar kl. 9-21

Vintervikens bar&grill uppe vid Stora scenen håller öppet:

Tors 16-21, fre-lör 16-22, sön 12-18


Planerar du för fest eller konferens? Läs mer om fest & uthyrning

Söker du säsongsjobb? Läs mer här