ETT EKOLOGISKT TRÄDGÅRDSKAFÉ

Vintervikens Trädgårdskafé håller öppet från tidig vår till sen höst.

Vi lagar ekologisk mat från grunden med det vegetariska som utgångspunkt. Vi jobbar efter en nollsvinnsprincip i köket och utvecklar och förfinar ständigt våra tillagningsmetoder för att kunna leva upp till våra högt ställda krav. Bröd, kakor och bakverk produceras i vårt bageri och förhoppningen 2018 är att även kunna erbjuda bröd till försäljning!

I anslutning till kafébyggnaden ligger vår lilla men prunkande köksträdgård med bärbuskar, örter, kryddor, ätliga blommor, mangold och rabarber. Odlingarna varierar år för år men ger som oftast riklig skörd på liten yta. Bakom kaféet finns en stor komposteringsmaskin som gör matjord av allt organiskt avfall från kaféverksamheten. Vi har sittplatser både inomhus och utomhus och i lågsäsong eldar vi i kaminen och tänder i eldfaten utomhus. Det finns skinnfällar och filtar att låna

Kaféet drivs i föreningens regi med anställd personal och allt överskott går till underhåll och utveckling av trädgården och dess byggnader samt till föreningens övriga verksamhet.

Som ett led i föreningens miljöarbete blev kaféet KRAV-certifierat hösten 2013. Vi arbetar ständigt med att öka vårt utbud av ekologisk mat och dryck och har stor medvetenhet kring resurshållning och kretslopp. Under 2018 kommer vi att börja servera öl på fat för att komma tillrätta med en del av vår tomglashantering. Självfallet blir det eko-lager i kranarna.

I trädgården firar vi många högtider såsom Påsk, Valborg och Midsommar. Vår ekologiska midsommarbuffé har blivit ett mycket populärt inslag i Vinterviken. Varje tisdag under perioden juni till augusti bjuder vi in till grillkväll. Du grillar själv och njuter av vår grillbuffé och levande musik!

ÖPPETTIDER 

MARS – APRIL: lördag – söndag 11-16

Påskhelgen: fredag – måndag 11-16


MAJ: måndag – fredag 11-16, lördag – söndag 11-18


JUNI – AUGUSTI: alla dagar 11-21


SEPTEMBER: Alla dagar kl 11-17


OKTOBER: lördag – söndag 11-16


25_procent_130

Kaféet är KRAV-certifierat på nivå 2.

Planerar du för fest eller konferens? Läs mer om fest & uthyrning

Söker du sommarjobb? Se jobberbjudanden här