ETT HÅLLBART TRÄDGÅRDSKAFÉ

Vintervikens Trädgårdskafé håller öppet  året om!

Vi lagar ekologisk mat från grunden med det vegetariska som utgångspunkt. Vi jobbar efter en nollsvinnsprincip i köket och utvecklar och förfinar ständigt våra tillagningsmetoder för att kunna leva upp till våra högt ställda krav. Bröd, kakor och bakverk produceras i vårt eget bageri.

I den bortre änden av trädgården ligger vår lilla men prunkande köksträdgård med bärbuskar, örter, kryddor, ätliga blommor, mangold och rabarber. Odlingarna varierar år för år men ger som oftast riklig skörd på liten yta. Bakom kaféet finns en stor kompostering som gör matjord av organiskt avfall från kaféverksamheten. Vi har sittplatser både inomhus och utomhus och i lågsäsong eldar vi i kaminen och tänder i eldfaten utomhus. Det finns skinnfällar och filtar att låna.

Kaféet drivs i föreningens regi med anställd personal och allt överskott går

till underhåll och utveckling av trädgården och dess byggnader samt till föreningens övriga verksamhet.

Som ett led i föreningens miljöarbete arbetar vi ständigt med att förbättra hållbarheten både miljömässigt och socialt. Vi arbetar med att öka vårt utbud av ekologisk mat och dryck och har stor medvetenhet kring resurshållning och kretslopp.

I trädgården firar vi många högtider såsom Jul, Valborg och Midsommar. Under sommarsäsongen erbjuder vi en mångfald av evenemang med musik, dans och teater på stora och lilla scenen. I anslutning till vår stora scen finns Mojjen – bar&grill som har blivit ett mycket populärt inslag i Vinterviken.

Varmt välkommen till oss!

ÖPPETTIDER 

Mån-tis stängt

Onsdag-fredag  10-16

Lör-sön 10-17

Fr.o.m. 24/11 JULBORD inomhus! Vi kan ta emot sällskap upp till 30 personer. För frågor och bokning av JULBORD mejla bokning@vinterviken.com


Information om uthyrning av våra lokaler

Information om hur du söker säsongsarbete hos oss