Öppettider

Öppettider 2017

Mars – april är kaféet helgöppet 11-16. Påskhelgen fre – mån 11-16

Maj mån – fre 11-16 med dagens vegetarisk lunch, lör – sön 11-18

Juni – augusti alla dagar 11-21

September: Alla dagar 11-17

Oktober helgöppet 11-16

Kontakta oss
kafe@vinterviken.com

Sedan hösten 2016 är kaféet KRAV-certifierat på nivå 2

25_procent_130

 

Meny

Ett ekologiskt trädgårdskafé

Vintervikens Trädgårdskafé följer trädgårdens säsong och håller öppet från vår till höst. Vi erbjuder ekologisk kafémat samt bakverk och bröd från eget bageri. I trädgårdskaféet lagar vi all mat från grunden och använder i huvudsak ekologiska råvaror.

Kaféet drivs i föreningens regi med anställd personal och allt överskott går till underhåll och utveckling av trädgården och dess byggnader samt till föreningens övriga verksamhet.

Vi har sittplatser både inomhus och utomhus och 2014 investerade vi i nya sköna fåtöljer till Orangeriet. I lågsäsong eldar vi i kaminen och tänder i eldfaten utomhus. Det finns skinnfällar och filtar att låna.

Som ett led i föreningens miljöarbete blev kaféet KRAV-certifierat hösten 2013. Vi arbetar succesivt med att öka vårt utbud av ekologisk mat och dryck och har stor medvetenhet kring resurshållning och kretslopp. Bakom kaféet finns en stor komposteringsmaskin som gör matjord av allt organiskt avfall från kaféverksamheten. Vi har också en egen köksträdgård där vi odlar örter och annat till kaféet.

Säsongen 2017

Självklart kommer vi att fortsätta med våra populära musikkvällar på tisdagar under juni-augusti. Föreningens kulturgrupp bokar artister som spelar helt gratis på vår lilla scen och kaféet erbjuder grillmat som man grillar själv. Kaféets meny följer odlingssäsongen och vi arbetar med att bredda det vegetariska utbudet i år samt hitta fram till en barnmeny som är både god och gångbar för alla våra små gäster.

Alkohol och serveringstillstånd

Vintervikens Trädgård har serveringstillstånd för öl och vin vilket medför förbud för medhavd alkohol inom HELA Trädgårdens område.Förbudet gäller även på konserter och festivaler på stora scenen som också utgör kaféets tillståndsområde. Överträdelser kan medföra indraget tillstånd. Det är inte heller tillåtet att äta egen matsäck i kaféets servering.  

Uthyrning av glashuset

 Glashuset

Ska du fira födelsedag, dop eller bröllop? Eller behöver du hitta ett nytt ställe för en konferens med jobbet? Vintervikens Trädgård erbjuder en grön och lugn miljö för ditt arrangemang.

Föreningen tillhandahåller tre lokaler för uthyrning; Glashuset, Orangeriet och Kolonistugan. Dessa lokaler används också för andra aktiviteter och uthyres i mån av tillgång, företrädesvis under lågsäsong. Mat och dryck beställs genom kaféet som också administrerar uthyrningen. Vi kan ta emot högst 30 gäster! För förfrågningar och information om priser och menyer kontakta kaféansvarig. Våren 2017 har vi fått extremt många förfrågningar och kan inte ta emot fler bokningar!

Kontakt: kafe@vinterviken.com

Kaféträdgård

Kaféträdgård

Bakom kaféet har vi anlagt en liten kaféträdgård, som är under utveckling.

Där kommer vi att odla rabarber, kryddor, ätliga blommor mm som ger riklig skörd på liten yta. Närheten till kaféet gör att kafépersonalen lätt kan skörda färska kryddor när de t.ex. tillreder en örtagårdssås eller vackra blå gurkörtsblommor som dekoration till en sallad eller smörgås.

Några bärbuskar kommer vi nog också att få plats med.