14 deltagare i dag.

Vi startade dagen med att plantera vårblommande lökar på olika ställen i trädgården och i krukor. Påsk-och pingstliljor, scilla, vårstjärnor och stjärnhyacinter. Resultatet får vi se i vår!

Därefter tog vi oss an ”nya landet”. Vi skördade de allra sista rödbetorna och gjorde sedan en ytlig höstgrävning/luckring av odlingsbäddarna. I jorden finns en mängd olika organismer på olika djup. Om man vänder jorden för djupt så störs organismerna i sitt arbete med att bryta ner organiskt material. Vi lämnar kvar skörderester i ytlagret och kommer senare att tillföra löv etc. för att täcka jorden, När det bryts ner under vintern ökar humushalten i jorden. Det förhindrar också näringsläckage.

Vi tog också bort ogräs ur odlingsbäddar och gångar. Tur att vi var många som hjälptes åt! Vi hann med drygt halva landet. Resten tar vi hand om nästa arbetsdag.

En medlem började kapa till material för att tillverka snigelbarriärer till nästa säsong och vår medlem i ”vedhuggargruppen” jobbade med sitt. En skön rast med härlig sallad från kaféet hann vi förstås också med!

Nästa arbetsdag söndag 4 oktober.

Dela denna berättelse