19 deltagare och full aktivitet på årets sista arbetsdag.

Vi började med att plocka in alla kafémöbler. Tur att vi var många som hjälptes åt, för det är ett tungt jobb! Vi satte också upp nät runt äppelträdens stammar för att skydda dem för rådjur under vintern, vi tömde blomkrukor, kupade rosorna,  körde ut kompostjord, klippte träd, krattade löv och ”klädde in” kolonistugan för vintern.

Innan fikarasten berättade Margot från sin kurs i permakultur och efter fikat samtalade vi en stund om den gångna säsongen och lite om planerna för nästa år.
Under året har vi i trädgårdsgruppen haft 22 gemensamma arbetsdagar under vår och höst, träffats  onsdagskvällar under sommaren vid ett flertal tillfällen, genomfört 7 marknadsdagar och den årliga ljusfesten. Enskilda medlemmar har ansvarat för vattning och tillsyn under 1-2 veckor vardera och flera medlemmar har också gjort individuella arbetsinsatser regelbundet under sommaren.

Så småningom var det dags att avsluta arbetsdagen. Nu lämnar vi jord och växter till vintervila. Den dämpade färgskalan, diset och skymningen skapade ett lugn över trädgården.

Lite verksamhet fortgår förstås. Byggandet att det nya växthuset kommer  att pågå så länge inte snö och kyla lägger hinder i vägen.

Tack för i sommar. Vi ses igen till våren!

Dela denna berättelse