Under de senaste veckorna har vi genomfört skördemarknader och ljusfest och i går var det dags för höstens första arbetsdag. Under sommaren har vi träffats vissa kvällar och rensat, ansat och luckrat. Flera medlemmar har också turats om med vattning och tillsyn en eller två veckor var. Under juni och större delen av juli skötte dock naturen själv om bevattningen…………….

Sommarens myckna regnande gjorde att alla perenna växter blivit höga och prunkande. Även häcken med jordärtskockor har fått en imponerande höjd och lyser nu upp trädgården med sina gula blommor. Sommarblommor och grönsaker fick en sen start pga brist på sol och värme. Inte förrän i augusti kom tillväxten igång. Rådjur och sniglar gjorde att mangold, bönor och betor fick göra både en och två ”omstarter”. Lite blev det ändå kvar för oss att skörda till marknaderna!

Vi inledde arbetsdagen med att plocka in alla ljus och lyktor som var utplacerade i trädgården under gårdagskvällens ljusfest. Därefter ägnade vi oss att ihärdigt bekämpa allt ogräs som frodades i grusgångarna. Vi hann inte med riktigt överallt, så vi får fortsätta nästa arbetsdag. Vi beskar också fruktträden vid kolonistugan och upptäckte att päronträdet bär frukt i år!

Bra start på hösten. Vi ses igen nästa söndag!

Dela denna berättelse