Nu har vi fått hem två ordentliga lass med jord till ”nya landet”. Ett gäng medlemmar i trädgårdsgruppen satte igång med att kärra ut jorden till odlingsbäddarna. Ett tungt jobb, som utfördes med stor kraft och i ett högt tempo!  Nästan hela landet hanns med.
En fantastisk arbetsinsats!

Nästa vecka, och troligen veckan därpå, fortsätter vi tills allt är klart. Gödsel och ytterligare ett lager jord ska spridas ut. Sedan är det ”grönt ljus” för odling av grönsaker i nya landet igen.

Andra medlemmar ägnade sig åt att förbereda kaféträdgården för odling. Kafépersonalen planerar att snart sätta igång att så olika grönsaker. Förhoppningsvis hittar ni lite smått och gott från odlingarna på menyn i sommar.  Rabarberna har redan hunnit långt. Snart kan vi nog få njuta av en bit  rabarberpaj till kaffet!

Staketet av ris vid kaféträdgården förlängdes vid kortsidan. Det skyddar växterna mot kalla vindar och hungriga rådjur. Dessutom är det snyggt tycker vi.

I dag hann vi knappt titta oss omkring i trädgården, men vi hoppas att alla kafégäster upptäckte de gula sockblommorna, kungsängsliljorna och den kaukasiska förgätmigejens sky av blå blommor.

Tulpanerna som står i krukor i orangeriet, för att inte bli mat till besökande rådjur, har också börjat blomma,

Nästa arbetsdag lördag 9 maj. Vi ses!

 

Dela denna berättelse