En härlig arbetsdag! Vi arbetade i värmande sol, omgivna av alla höstfärger.

De gula rudbeckiorna håller fortfarande ut, om än en smula tilltufsade. De har blommat sedan i juli. Även rosenskära, höstanemon, ringblommor, broksalvia, balsamblad, blodtopp  och enstaka nyutslagna rosor finns ännu att glädja sig åt.

Vi satte limringar på äppelträden för att hindra Frostfjärilen från att krypa upp i träden och lägga sina ägg. På våren utvecklas sedan larver som angriper bladen och försvagar träden. För att också skydda träden mot skador av rådjur under vintern satte vi hönsnät runt stammarna.

Vi krattade löv och lade på jorden i de tomma odlingsbäddarna, grävde ner de nedvissnade störbönorna i odlingsbäddens ytskikt, tömde krukor, målade en anslagstavla m.m.

Nätet runt ”nya landet” togs ner. Eftersom mätresultat visat att det fanns en viss förhöjning av bly i jorden, så odlade vi bara sommarblommor där i år (+ en mindre mängd grönsaker i upphöjda odlingslådor).  Nästa år, när vi bytt ut jorden till ny frisk jord, kan vi återgå till att odla grönsaker.  Det ser vi fram emot!

Som vanligt en studs avkoppling  vid vår gemensamma fikarast. Kaféet bjöd på god pumpasoppa!

Nästa arbetsdag söndag 19 oktober. Vi ses då!

Dela denna berättelse