Ganska mulet väder idag, men ändå många färger som lyste upp trädgården: Körsbärsträdets, forsythians och julrosornas blommor, pionernas blad och knoppar, funkiorna som skjuter upp sina gröna spjut ur jorden, bladen hos den kaukasiska förgätmigejen, pricknävorna och den limefärgade mattramen………….

Vi fortsatte förra veckans arbete med att klippa ner perenner, kratta, gödsla och  ansa  odlingsbäddar, såga upp ris som ska användas till att utvidga staketet vid kaféträdgården, kratta upp jord runt ett träd nedanför dammen. Vi ska senare så gräs och  bygga en bänk runt trädet. Vi tror att det kan bli en skön och lugn sittplats med svalkande skugga under varma sommardagar.

Förra året förde ”Barnens botaniska” en tynande tillvaro. I år provar vi ett nytt grepp. Vi ska samarbeta med en närliggande förskola, som får disponera en bit av ”nya landet” för sina odlingar. På tisdag kommer de för första gången och idag förberedde vi genom att gräva och luckra jorden i deras land. Nu får de själva sprida ut ytterligare ny jord och gödsel och forma sina odlingsbäddar. Vi hoppas barnen ska tycka att det är spännande och kul med odling!

Kaféet bjöd oss  på god lunch vid vår gemensamma fikarast. Sedan orkade vi arbeta ännu ett pass!

Nästa arbetsdag söndag 3 maj. Vi ses!

Dela denna berättelse