Nu har höstfärgerna kommit till trädgården. Prydnadskörsbärsträdet är som en färgexplosion i rött och orange och valnötsträdets gula blad ligger som en matta på marken. Tidlösan som blommar i september-oktober har slagit ut med  några blommor.

I dag flyttade vi fjäderborstgräset från krukor till en tom odlingsbädd. Vi har inget frostfritt utrymme där vi kan övervintra växter i krukor, så vi får helt enkelt gräva ner fleråriga krukodlade växter i jorden över vintern. Ganska mycket jobb, men om vi lyckas få det vackra fjäderborstgräset att överleva vintern så är det värt det.

Vi krattade också löv och beskar några äppelträd. Äppelträden ska egentligen beskäras under våren eller under perioden juli-augusti-september, men vi får lita till att träden inte håller sig så strikt till almanackan utan rättar sig mer efter den milda temperatur vi har nu  i höst.

Byggandet av den nya scenen fortskrider. Förberedelserna för gjutning av grunden till förrådet, som ska byggas under scenen är klara. På tisdag kommer betongen. Håll tummarna för uppehållsväder!

Nästa arbetsdag lördag 11 oktober.

Dela denna berättelse