Evenemang

Vintervikens Trädgård rymmer många olika evenemang och kulturformer varje säsong. Hit kan du komma för att gå på konsert eller teater, titta på konst, fira midsommar, handla på marknader mm. Kulturverksamheten bygger på ideella arbetsinsatser från föreningens medlemmar eller arrangeras av externa arrangörer.

Vill du uppträda eller arrangera?

Alla kulturyttringar som ryms inom föreningens stadgar är välkomna i mån av plats. Föreningen kan stötta projekt eller förslag från medlemmar eller organisationer, både ekonomiskt och administrativt.

Under säsongen maj – september går det att uppträda gratis på vår lilla scen eller att hyra in sig på stora scenen. Konstutställningar eller andra installationer kan genomföras på andra platser i trädgården enligt ö.k.

Här kan du läsa mer om vad som gäller för externa arrangörer »

Det finns ingen ideell arbetsgrupp för kultur i föreningen, men alla initiativ är välkomna. Hör av dig med din idé! Skicka en förfrågan till oss om vad du vill göra så hör vi av oss! Maila till info@vinterviken.com.

Aktuella evenemang

Stockholms visfestival 2/7

Stockholms Visfestival är tillbaka! På ny plats men underbar plats och underbara artister! Vintervikens trädgårds stora scen kan locka med både servering och prunkande lugn miljö! Hela 16 akter bjuder vi på och det blir ett litet inträde på 80 kr som oavkortat går till resekostnader för våra artister. Foto på Lolita Ray & Pierre

Läs mer »

Poesievent 17/6

Stockholm Poet Society är en ideell förening som arbetar för att skapa en mer inkluderande poesiscen i samhället. Den 17:e Juni firar vi sommaren med en öppen scen för poesi och spoken word i Vinterviken Trädgård. Hos oss får du läsa vad du vill, oavsett genre. 15 poeter på scen, 5 minuter var. Endast föranmälan.

Läs mer »

Bokpresentation “Vinterviksdalen” 22/5

Bokpresentation söndagen den 22 maj klockan 14.00 på stora scenen Vinterviksdalen – Från Nobels dynamit till blomstrande oas På söndag den 22 maj klockan 14.00 presenterar vi den nya boken Vinterviksdalen – Från Nobels dynamit till blomstrande oas på stora scenen i Vintervikens trädgård.  Flera av de som medverkar i boken berättar hur det är att bo, arbeta

Läs mer »

Våra scener

Föreningen har två sommarscener:

Lilla scenen framför kaféet används för mindre, gratis evenemang som är akustiska. Det kostar ingenting att boka scenen men man kan inte heller sälja biljetter.

Stora scenen används för teater, festivaler, danskvällar och andra evenemang. Vid större, entrébelagda evenemang avgränsas området runt scenen och kan då hysa upp till 1000 personer. Trädgårdskaféet har försäljning av mat och dryck inne på området. Stora scenen är försedd med ett segeldukstak över dansbanan med plats för ca 100 personer under tak.   

Marknader

Föreningen arrangerar årligen marknader exempelvis skördemarknad och julmarknad, då föreningen hyr ut marknadsplats med bord till försäljare. Marknaderna brukar vara mycket välbesökta. Planerade marknadsdagar hittar du här.

Om du är intresserad av att delta eller arrangera en egen marknad kontakta oss på info@vinterviken.com.