I dag träffades trädgårdsgruppen för första gången i vår. Härligt solsken och 21 arbetssugna deltagare, varav flera nya. Bra start.

Den tidiga våren har gjort att många perenna växter redan har börjat titta upp i rabatterna. Pionernas röd skott är flera centimeter och lungörten har börjat med en försiktig blomning. Det är spännande att gå och spana efter de olika plantorna  och se om allt klarat sig över vintern.

Vi klippte bl.a. ner pilhäckar, krattade, rensade dammen från kvistar och skräp samt tog upp en stor mängd jordärtskockor. Jordärtskockorna levererades till största delen till kaféet – jordärtskocksoppa kommer på menyn. En mindre del såldes till besökare och förbipasserande.

Historiska trädgården ska få nytt flätat pilstaket i år och vi förberedde detta,  genom att använda en gammal metod för att skydda nya staketstolpar mot röta. Man låter ytan av den del av stolpen, som ska placeras i jorden förkolna över öppen eld.

Kaféet bjöd på god soppa och bröd till vår gemensamma fikapaus.   Det gav oss ny energi att fortsätta arbeta ännu några timmar.

 

Dela denna berättelse