Under veckan har det varit medlemmar som jobbat i trädgården i stort sett varje dag.

Vi har lagat staket, vattnat, planterat ut förkultiverade grönsaksplantor bl.a. spetskål, savojkål, selleri och fänkål, sått kålrabbi, lin och portlak, klippt gräs och rensat. Vi har också köpt in växter och planterat  i vår ”praktrabatt” vid kaféentrén.

Under arbetsdagen  klippte vi gräset i ”Sinnenas”, planterade ut squash -och kryddtagetsplantor, tillverkade växtstöd av pil och sådde höga och låga bryt-vax-och purpurbönor. Marknadsstånden som stod kvar sedan försommarmarknaden flyttades bort och de stora krukorna ställdes åter fram på grusplanen. Vi planterade dahlior i en del av dem. Under veckan ska vi köpa in gräs och plantera i de återstående.  Restaurering av gräsmöblerna påbörjades och de nysådda odlingsbäddarna vattnades. Mangold, röd-och gulbetor som såddes förra söndagen börjar titta upp så smått.

I perennrabatterna blommar blekgul trädgårdssmörboll, strandiris, löjtnants-och fänrikshjärtan, nävor mm. Kaprifolen blommar rikligt, men doften njuter man bäst av i skymningen.

Den fina skulpturen ”Flickan” av Elin Ståhl kom på plats framför kolonistugan och på ”stora scenen” gavs en uppskattad barnteaterföreställning.
Många gäster i vårt kafé  i det varma och soliga vädret.

Nästa lördag är det vårens sista arbetsdag. Vi ses då!

Dela denna berättelse