Årets sista arbetsdag för trädgårdsgruppen. Vi var 16 deltagare som ställde undan kaféets stolar och bord för vinterförvaring. Det är ganska många stolar och bord som ska bäras in, så det var tur att vi var många som hjälptes åt.  När vi var klara med det så fortsatte vi med att bära fram marknadsstånden inför julmarknaden. Bättre att göra det nu, än att  ev.  få skotta fram dem i december!

Vi klippte också ner den vissna jordärtskockshäcken. Med ens fick trädgården ett annat utseende med fri sikt ut mot gångvägen.  Tidigt i vår skördar vi jordärtskockorna. Då blir det jordärtskockssoppa på kafémenyn! Det brukar också räcka till försäljning av nyskördade skockor till kafégäster och förbipasserande. En del skockor planterar vi tillbaka igen och fram på sommaren har vi fått en ny och fin jordärtskockshäck som åter skärmar av ”Sinnenas trädgård.”

Rosorna täcktes med löv inför vintern och skydd sattes upp för kolonistugans glaspartier.

Sedan var det dags för korvgrillning och gemensam fika med summering av säsongen och tankar inför nästa år.

Under året har trädgårdsgruppen haft 22 gemensamma arbetsdagar, genomfört försommar -och skördemarknader, valborgs-och midsommarfirande samt ljusfest.
(Kulturgruppen har arrangerat musikkvällar och jazzfestival mm.) Vi har också en eller två personer per vecka ansvarat för vattning och tillsyn under 14 veckor juni-augusti.Dessutom har många medlemmar gjort individuella arbetsinsatser under säsongen.

En aktivitet återstår innan året är slut. Lördag 13/12-sönd 14/12 är det JULMARKNAD. Vi ses då!

 

 

Dela denna berättelse