Nu har höstfärgerna kommit till trädgården. Rosenkupolen är översållad med röda små nypon, rådhusvinets -och körsbärsträdets blad skiftar i rosa och orange och valnötsträdets blad börjar bli gula. I början av dagen var det ganska mulet men sedan kom solen och förstärkte färgerna ytterligare. Härligt att vara bland allt det vackra i trädgården!

Vi var 12 medlemmar som jobbade hårt under dagen:

  • Vi satte upp limringar på äppelträden för att inte frostfjärilen ska kunna krypa upp och lägga sina ägg i trädkronan.
  • Vi fortsatte att göra en ytlig höstgrävning i odlingsbäddarna i ”nya landet” samt avlägsna ogräs i bäddar och gångar. Nu är hela ”nya landet” så gott som klart!
  • Vi tog ner rådjursnätet runt ”nya landet”. Nu finns där inget mer för rådjuren att äta och nätet klarar inte en snörik vinter.
  • Vi röjde bland träd och buskar utanför landet för att nyponrosorna ska växa bättre och för att släppa in luft och ljus där mördarsniglarna i år har trivts i fukt och skugga.
  • Vi körde alla stora krukor med blåsvingel och säckar med oanvänd jord och gödsel till ”trekantshuset”. Vi ska föröka övervintra gräset där. Tanken är att vi använder säckarna som isoleringsmaterial och kompletterar med odlingsväv och bubbelplast. I vår får vi se om vi lyckats!
  • Vi flyttade plantor stjärnflocka från trädgården vid dammen för att ge plats för vit skogsaster, som vi ska plantera där i vår.
  • Vi kapade ved och klippte gräset på en del av stora gräsmattan

Vi beundrade också en utslagen blomma på passionsblomman i kolonistugans växthus. Den enda vi sett hittills i år! Man måste gå riktigt nära för att upptäcka den. Vi har inte heller varit några framgångsrika pumpaodlare. En enda pumpa har vi fått! Vi får skylla på det kalla vädret i början på sommaren. Det går nog bättre nästa år!

Dela denna berättelse