Dagen bjöd på växlande väderlek i form av sol, regn och snö/hagel. Riktigt kallt och bistert emellanåt.

16 deltagare jobbade  för att hålla sig varma!

Arbetet med att byta ut trasiga torvblock runt odlingsbäddarna återupptogs. Det är knepigt att få det rakt och stabilt, men resultatet blev bra! Nu ska vi plantera vit solhatt (Echinacea) i den utökade delen av rabatten. Då får vi blomning från alliumens lila klot i maj/juni till solhattens blommor i juli-sept.  Allt inramat av  stenkyndelns ljusblå blommor. Nästa arbetsdag står en ny odlingsbädd i tur att få nya block.

Vi började också fläta ett nytt staket runt ”historiska trädgården”. Det har stått på vår ”att göra lista” i minst två år, så det känns bra att vi äntligen har kommit igång. Staketet gör att man upplever den ”historiska trädgården” som en avgränsad, lite hemlig del av trädgården.

Syrener planterades på den lilla kullen upp mot Vinterviksvägen. Det krävdes muskelkraft för att gräva tillräckligt stora planteringsgropar i den hårda steniga marken.

Förutom detta så rensade vi ogräs och gödslade i perennrabatterna. De flesta perenna blommor, kryddor och medicinalväxter verkar ha klarat sig bra över vintern. Flera tidigblommande clematis har redan stora knoppar.

En grupp blivande trädgårdsmästare fick en visning av trädgården.

Nästa arbetsdag lördag 10 maj. Vi ses!

Dela denna berättelse