Stark blåst idag men ändå soligt och varmt. Det börjar dock kännas som hösten är i antågande. Solrosorna vissnar mer och mer och fåglarna kalasar tacksamt på energirika solrosfrön! Riddarsporrarna håller ut och blommar för andra gången i år och kållandet är fortfarande fint och färgrikt även om kålbladen är en smula perforerade av sniglar och annat oknytt.

Diverse arbetsuppgifter under dagen: Vi grävde ner skörderester av bönplantor i två odlingsbäddar. Under vintern kommer de att brytas ner och öka halten av humus i jorden. Vi slutförde arbetet med att öka ut odlingsytan i historiska trädgården, rensade bort flerårigt ogräs och krattade nedfallna löv från valnötsträdet m.m.

Vi planerade också tulpanlökar i krukor och grävde ner krukorna i jorden i en odlingsbädd. Där står de skyddade för vinterkylan. När våren kommer och tulpanerna börjat skjuta skott tar vi in krukorna i orangeriet. Där  kan tulpanerna  utvecklas vidare och förhoppningsvis glädja oss med vacker blomning.  Om vi planterar tulpanlökarna direkt i rabatterna så vet vi av erfarenhet att blommor och blad blir mat till rådjuren!

Under de senaste veckorna har vi också börjat förbereda för byggandet av ny scen och dansbana samt utbyte av jorden i ”nya landet”  Därav högarna av ris och jord på gräsmattan! Byggandet av scen och dansbana är möjligt genom att vi fått pengar från en stiftelse.

Än återstår en hel del arbete innan trädgården kan gå till vintervila. Söndag den 5 oktober är nästa arbetsdag. Hoppas vi blir många som ses då!

Dela denna berättelse